luni, 13 iunie 2016

Minunata poveste a literelor

Dupa ce micutii au invatat rand pe rand fiecare litera din alfabet, se straduiesc singuri sa descifreze povestea dorita.
Eu le-am oferit copiilor posibilitatea de a se aventura in lumea literelor, dandu-le o foaie si un creion si spunandu-le sa faca ei o poveste pentru fiecare litera in parte. Se uitau mirati la mine si nu stiau cu ce sa inceapa. Am cautat in biblioteca prima mea carte pe care am citit-o cand eram mica si pe care nu am uitat-o niciodata:

"E seara.
Micuta Terra sta la masuta ei, cu abecedarul deschis in fata, dar nu citeste; literele i se par de neinteles, sucite si rasucite.
Toata ziua s-a jucat, iar acum ochisorii ei se inchid de somn, capul ii cade pe carte. Ar vrea sa se mai joace cu barcuta de hartie, pe care abia a terminat-o, dar nu mai poate.
Deodata micuta Terra vede cum barcuta creste, creste si parca impinsa de valuri o cheama sa pluteasca impreuna cu ea. Grabita se urca si impreuna pornesc intr-o calatorie lunga si plina de peripetii spre ... da copii, ati ghicit! spre Tara Viselor. Dar mai bine s-o ascultam pe micuta Terra. Ea ne va povesti ce-a invatat din aceasta calatorie."
O calatorie imaginara in care literele devin personaje principale si o ajuta pe fetita sa cunoasca lucruri minunate.  

Va ofer cateva imagini care sa va starneasca interesul si placerea sa cautati si sa cititi aceasta frumoasa si educativa poveste. 

Lasati-i pe copii sa deseneze literele dupa propria lor imaginatie si poveste.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu